Spomienky

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

A co bolo potom

Po rozchode
Day after.

Par hodin po rozchode, srdce rozbite na kusky, bolest, smutok a ja sedim pred kabinetom a cakam na strasnu skusku. Som na dne so silami. Uz dlho som nespal, myslim na ine veci, neviem sa sustredit. Sedim tam celkom sam so svojim trapenim. Nechadza ma spoluziacka, ktora sa zaujima o moj zivot v Londyne. Rozpravam no...zrazu sa zaseknem v strede vety. Vo dverach stoji velmi znama osoba.

(Velka laska pred rokom, s ktorou sme si velmi ublizili. Zahravali sme sa s citmi a vymklo sa nam to z ruk. Velmi dlho a tazko som sa z toho spamataval a az po odchode do Anglicka a celkom noveho prostredia sa mi podarilo utlmit bolest, zabudnut.) A teraz tu stoji vo dverach, ked ja som celkom na dne. Osoba na voci ktorej som tak citlivy a zranitelny. Zjavi sa tu prave teraz. Preco? Netusila, ze som na Slovensku.

"Tak podme dievcata!" zavolal si obidve profesor na hodinu. Vsetci zmizli a zas som ostal sam. No len na sekundu. Hned sa vratila, objala ma:"Este som ti prisla dat pusinku, ako sa mas?" Aky balzam na znicenu dusu.

Skusku som dostal. Z milosti. S dievcatom som potom stravil pekny den, prestal som sa jej bat, zaspominali sme si na nase zazitky. Ukazovala mi nejaku fotku v penazenke, ked z nej vybrala ten liek na srdce.
(Bolo to kratko predtym ako sme sa museli rozist. Doniesol som jej z chladnej plaze Severneho mora malu muslicku. "Milujem more. Tato muslicka ti bude vzdy pripominat ako velmi som ta lubil", povedal som jej vtedy.) Napriek tomu, ze som jej tiez ublizil, napriek tomu ze mala medzitym inych, moju muslicku nosila stale pri sebe ako spomienku na tu moju obrovsku lasku k nej. Po tom rozchode, co som prezil den predtym bolo toto nieco uzasne. Niekto si moju lasku predsalen vazil a ani som o tom netusil.

Boli to dva velke dni: V ten prvy ma zradila ta, ktorej som veril najviac. V ten druhy mi pomohla ta, ktorej som veril najmenej. Boli to dva dni, ktore menia zivot.


Kratka laska na cely zivot | stály odkaz

Komentáre

  1. presne
    taky je clovek, to co ma mozno pod nosom si nevazi a ani neceni, a naopak tomu co priklada velku dolezitost..
    znamy je aj ten vyrok, ze cenu toho co sme mali si uvedomime az potom ked to stratime..

    poucenie z clanku..nemali by sme sa zahravat z ludskymi citmi..
    publikované: 18.04.2005 14:21:28 | autor: blondie (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. aj take
    veci sa stavaju...

    milovaní zranuju a nenavideni pomahaju...
    aky to je pocit? zo zaciatku asi nic moc, no ked to clovek pochopi a pride mu to az hore, je to krasne...

    a co sa tyka lud.citov... to ony sa hraju s nami... nevyberame si /cest vynimkam/, proste lubime... a lala... nelubime...
    publikované: 19.04.2005 00:25:23 | autor: ywana (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. Aky je to pocit?
    Naozaj zvlastny. Neda sa len tak v jeden den prestat milovat tu "dobru" a zamilovat si tu "zlu".

    Pre city je to velky obrat. Radost z novonajdenej kamaratky sa objavila hned, ale laska ku stratenej priatelke nechce a nechce odist. Chce to naozaj cas, aby aj srdce pochopilo co sa stalo.
    publikované: 19.04.2005 18:20:25 | autor: Autor (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. Ked clovek prejde
    tony umeleckych diel a kila zazitkov, najde dost dovodov si mysliet, ze tvory opacneho pohlavia su vyborne na vsetko, okrem vztahu :) Zrejme nie velka laska je trvala, ale taka akuratna...
    publikované: 30.04.2005 18:10:32 | autor: aZ (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014