Spomienky

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Svetla na oblohe

Nocne letisko

Ked som bol maly, casto som si pozeral knizky s obrazkami zo sveta, obdivoval som obrazok vstupneho tunela na Heathrow Airport, bol pre mna symbolom obrovskeho sveta, o ktorom som mohol vzdy len snivat.

Preslo len 10 rokov...dnes sa kazdy vecer prechadzam po terase na Richmond Hill, odkial v dialke pozorujem Heathrow Airport. Po zotmeni mi nad hlavou prelietavaju obrovske stroje, chystajuce sa na pristatie, spustaju podvozok a zapinaju silne reflektory, ktore osvetluju oblohu. Nekonecny rad lietadiel...den, noc...stale a bez prestavky, vidim ich v rade za sebou ako kruzia a potom sa spustaju dole a prelietaju nad nasou ulicou. Davno som si zvykol na ich kviliaci hluk, casto vsak rozmyslam nad osudmi ludi, ktori sedia v nich. Mnohi idu na dolezite obchodne rokovanie, mnohi idu zacat novy zivot, niektori idu mozno naspat k svojej laske, niektori mozno prave opustili svoju lasku, niektori idu navstivit rodinu, niektori idu zo slnecnej dovolenky, alebo horolezeckej vypravy...pre kazdeho ta cesta nieco velke znamena. Kolko zaujimavych osudov sa skryva v tych okridlenych trubkach, co mi stale tak bezohladne ukazuju, ze su panmi oblohy nad tymto velkomestom?

Sam som mal moznost niekolkokrat sa vmiesat do tychto osudov a zazit ich na vlastnej kozi. Letel som po tejto oblohe aj ked som sa rozlucil s rodinou a odisiel do noveho sveta, ocitol som sa zrazu celkom sam medzi milionmi ludi. Ale tiez som tadialto letel s potesenim, ze ma uz ocakavaju moji priatelia a konecne si pojdeme spolu sadnut na pivo. Tiez si pamatam ako som sa so slzami v ociach pozeral z vysky na tento svet, ked som odisiel od svojej lasky. Ale tiez som uz raz v mysli tlacil lietadlo dopredu, aby slo rychlejsie a doletelo konecne tam, kde ma caka milovana.

Vzdy je to velka a rychla zmena...opustit jeden svet a zachvilku priletiet do celkom ineho sveta. Aky svet opustili ti, co sedia v lietadlach nado mnou? A co ich caka v tomto novom svete? Preco vymienaju svoj svet za nejaky iny?

A ako je to s vami?


Postrehy | stály odkaz

Komentáre

  1. vymenil som
    svet radosti za svet starosti.
    Preco? Neviem... mozno preto, lebo ma nebavilo mat stale stastie a v podstate vsetko, co som potreboval.
    Pred par dnami som sa vratil na letisko do Manchestru.
    Presli len necele tri tyzdne odkedy som to tu opustil a predsa sa mi tu zda zrazu vsetko akesi cudzie.
    A stale si kladiem rovnaku otazku... preco? :-)(-:
    publikované: 23.04.2005 18:25:09 | autor: CyberGhost (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. preco ?
    aby ste neskor nesmutili za vecami, ktore ste nikdy neurobili, aby ste sa nieco nove naucili,aby ste niekomu splnili prianie...:)A preto teraz smutite(me) za ludmi, ktorych ste(sme) docasne, alebo natrvalo opustili :) Na prvy pohlad to velmi nedava zmysel, ze ? Ani na druhy ;)
    publikované: 24.04.2005 01:59:08 | autor: essence (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. 2 essence
    na treti pohlad je to zmyselne... teda vlastne zmysluplne az az :-)(-:
    publikované: 24.04.2005 12:50:22 | autor: CyberGhost (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014